Video snimci

Ovaj video traje desetak minuta, snimljen je pre nekih 12 godina i predstavljao je deo tutorijala operativcima MUP-a koji su radili na krađama vozila. Objašnjava osnovne procedure kako kradljivci obijaju i kradu automobile, koje alate koriste i koliko vremenski sam proces krađe traje. Do današnjih dana se nije mnogo toga promenilo, koriste se noviji alati, ali je suština ista, samim tim vredi pogledati šta može da se desi automobilu koji biva ostavljen nezaštićen.


Školski prikaz krađe Toyote snimljen u Rusiji.
Toyota nema nikakvu zaštitu osim fabričke i neke jednostavne improvizovane blokade motora.
Za tri minuta efektivnog rada na krađi, automobil je nestao sa parkinga.


Ovaj snimak prikazuje koliko je lako ukrasti automobil kada imate pravu opremu. Mercedes je parkiran ispred kuće, ključ je u kući. Lopovi stižu i uz pomoć skenera signala „hvataju“ signal ključa koji neprekidno komunicira sa automobilom. Kada uhvate signal, on se preko pojačivača prosleđuje do drugog uređaja koji emituje identičan signal. Automobil prepoznaje signal sa ključa i otključava se, a zatim omogućuje i startovanje motora. Da je ovaj Mercedes imao ugrađenu bilo kakvu zaštitu od krađe i pored signala sa ključa ne bi bilo moguće ukrasti ga jer zaštita radi nezavisno od fabričke, plus što bi se pri otključavanju auta oglasila sirena alarma i obavestila vlasnike da se nešto dešava.


Rusi nas ovog puta upoznaju sa kradjom Honde Akord, od „zaštita“ ima samo izmešten OBD dijagnostički priključak. Kradljivci lepo čekaju auto sa skenerom signala, očitaju signal i bez problema otvaraju vrata, čak se i ne muče da razvale bravu, za minut i po Honda je nestala sa parkinga.


Rusi su napravili čitavu seriju snimaka krađa raznih automobila, ovoga puta prikazujemo kako se krade VW Tiguan koji ima izuzetno loše urađen alarm, a zašto je loše urađen, shvatićete kada pogledate ovaj kratak snimak. Zbog toga je pored toga šta će vam ugraditi, jako važno i ko će vam ugraditi zaštitu.


Još jedna krađa VW Tiguan koji nema nikakvu zaštitu. Kradljivac sedi u automobilu preko puta i mirno čeka da vlasnik napusti vozilo, da bi pri zaključavanju „skinuo“ signal sa ključa. Sve dalje je školski primer krađe, manje od minut i auta na parkingu više nema.


Još jedan snimak iz Rusije, krađa Hyundai ix25 / ix35 modela koji nema nikavu zaštitu osim fabričke.
Često kradljivci imaju unapred pripremljen dekodiran motorni računar automobila (ECU) koji prosto zamene za onaj u vozilu i ne gube vreme na borbu sa fabričkom zaštitom.
Za manje od 2 minuta, automobil je nestao sa parkinga.

______________________________________________________________________________

Primer krađe snimljen u Rusiji, prikazan na modelu Ford Explorer, mada je u suštini identičan postupak za sve modele Forda koji nemaju nikakvu zaštitu osim fabričke. Za krađu je bilo neophodno ravno 35 sekundi.

_______________________________________________________________________________

Kako se krade BMW, primer na modelu X6 koji suštinski važi za sve modele tog proizvođača.Od zaštite ima samo fabričku. Kradljivac razvaljuje bravu na vratima, preko dijagnostičkog OBD2 porta generiše nov ključ i startuje automobil. Potreban je jedan minut i automobil je nestao sa parkinga.

________________________________________________________________________________

Krađa na primeru modela Nissan Quashqai
Auto ima ugrađenu neku zaštitu gde se vidi na samom snimku koliko je loše urađena da je bez problema pronađena i savladana. 
Za 3 minuta u toku kojih je kradljivac pazio da ne ošteti delove enterijera, automobil je nestao sa parkinga

________________________________________________________________________________

Krađa na primeru Renault / Dacia Duster modela.
Auto nema nikakvu zaštitu osim fabričke i mehaničke blokade otvaranja haube, ali to nije sprečilo kradljivca da zameni originalni motorni računar za dekodiran i ukrade vozilo.

________________________________________________________________________________

Prikaz krađe snimljen u Rusiji, meta je Porsche Cayenne koji nema nikakvu zaštitu osim fabričke.
Primer krađe se odnosi na sve aktuelne Porsche modele, a za to je uz pravu opremu potreban oko jedan minut.